Stödj ett barns skolgång

stödj-ett-barns-skolgång

Det finns två skolor i Cacine. En statlig skola och en som drivs av AAEGB. Den statliga skolan fungerar dessvärre inte så bra. Lärarna får inte ut sina löner och det är ont om undervisningsmaterial.

Många av barnen i byn går därför på Escola de Betel – Betelskolan – istället. Sammanlagt får 650 barn sin undervisning på Betelskolan. Varje barn måste betala en elevavgift om 350 kronor per läsår. Avgiften betalar lärarnas löner och undervisningsmaterial. För de yngre barnen ingår också ett mål mat om dagen i avgiften.

Ett barns skolgång pågår under många år. Ju högre upp i klassystemet som varje barn tar sig, desto mer kan han/hon som vuxen bidra med för att utveckla sin by och sitt land. Därför hoppas vi att du som skänker en elevavgift också vill vara långsiktig och återkomma med din gåva år efter år.

Av administrativa skäl kan vi inte koppla just ditt bidrag till ett särskilt barn. De ekonomiska förutsättningarna för barnens familjer förändras snabbt. Den familj som ena året inte hade råd med avgiften, kan mycket väl ha löst frågan nästa år för att året därpå vara tillbaka igen på ruta ett.

Du betalar en elevavgift genom att sätta in 400 kronor på bankgiro 493-9385. Skriv Elevavgift på din inbetalning. Glöm inte att ange ditt namn också och gärna din e-postadress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *